Ingrediente pentru plăcintă cu cireșe:

Pentru aluat:

● 450 g făină

● 150 g unt
● 50 ml apă

● 100 ml smântână grasă
● 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

● 500 g cireșe
● 100 g zahăr pudră
● esență de migdale

1. Se curăță cireșele de sâmburi, se taie și se pun cu zahărul la fiert.
2. Se lasă 20 de minute să scadă bine, se trage de pe foc și se pune esența.
3. Pentru aluat, se amesteca făina cu untul, se adaugă apa, smântâna și sarea.
4. Aluatul obținut se împarte în două. Se întind două foi, se transferă una în tava de copt, se așază cireșele, se
acoperă cu a doua foaie și se coace 25 de minute.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

S-ar putea să vă placă și…