Fiica mea are un partener prea tânăr!

Fiica mea are un partener prea tânăr!

Fiica mea are 33 de ani și, de aproape un an de zile, are o relație cu un băiat de 21 de ani. El nici nu a terminat facultatea. Am încercat în mai multe rânduri să vorbesc cu ea și să o rog să pună capăt acestei relații, pentru că un partener prea tânăr nu îi poate oferi ce are ea nevoie la 30 de ani. În plus, îmi este teamă că el este interesat mai mult de poziția ei, deoarece are un post bun și câștigă foarte bine. Dar ea zice că el o iubește foarte mult și are încredere în el… câte șanse are relația asta a lor? Nu vreau să sufere și să piardă tot când el o să plece după alta mai tânără… Ce pot eu să fac?

Magda P., email

 

Sfatul psihoterapeutului

Dragă doamnă, nu sunt multe lucruri pe care să le puteți face pentru a vă determina fiica să vadă situația în mod realist. De asemenea, fiind implicată sentimental, cu cât vă băgați mai mult, cu atât riscați să vă deteriorati propria relație cu fiica dvs. Nu vă pot sfătui nici să stați de vorbă cu el, pentru că îi va spune și va ieși mai rău.

Cred că, totuși, este necesar să aveți încredere că, la un moment dat, ea va decide că îi trebuia altceva în viață. Sau, dacă el va fi cel care pune punct relației, să vă asigurați că veți fi prezentă să o ajutați să treacă peste decepție. În rest… acceptăm greșelile copiilor noștri și învățăm că și ei au nevoie să învețe din propriile lor greșeli, așa cum și noi am învățat din ale noastre!

Păstrați cu fiica dvs. o relație caldă și afectuoasă, pentru că va avea nevoie de dvs. când va suferi și deopotrivă dvs. veți avea nevoie să vă permită să îi fiți alături când va suferi. Multă răbdare și înțelepciune!