Cum să îmi găsesc de lucru și să fiu independent?

Cum să îmi găsesc de lucru și să fiu independent?

Nu reușesc să fiu pe placul angajatorilor și să-mi găsesc de lucru, indiferent ce fac. Oare pentru că sunt foarte delicat și blând? Am ajuns la 55 de ani, iar mama mea, susținătorul financiar, a murit. Frații nu mă mai pot susține și dau vina pe mine. Aș accepta orice, chiar și gunoier numai să mă eliberez financiar și să-mi pot continua viața.

Paul Cazacliu, e-mail

Sfatului psihoterapeutului

Dragă domnule, vă înțeleg situația în care vă aflați și-mi dau seama ce presiune psihologică extraordinară simțiți în raport cu acest plan al vieții dvs., suprapus și peste pierderea mamei. Dar, chiar și în acest context, îmi dau seama că aveți resurse nebănuite de a face față situației.

Mă gândesc că, în căutarea unui loc de muncă, abordarea dvs. a fost una neinspirată. În sensul că a depune cv-uri peste tot și a nu primi niciun răspuns sau, și mai rău, a primi respingeri, nu este cel mai bun mod de a rămâne cu o stimă de sine întreagă.

Vă sugerez să căutați agenții de plasare a forței de muncă, agenții specializate care să vă ajute mai întâi cu o evaluare psihologică a profilului dvs. de personalitate, atitudinal și aptitudinal și ulterior să vă propună joburi care să vi se potrivească. De asemenea, în acest răstimp, puteți încerca voluntariat. Vă veți simți util, vă veți face apreciat și veți percepe lumea înconjurătoare cu alți ochi! Mult succes!